Nominerte til Forskningsprisen 2021

Fire forskere, en forskergruppe samt et forskningsmiljø er alle nominert til Forskningsprisen 2021 ved Høgskolen i Østfold. Prisen vil bli delt ut under en akademisk fest etter sommeren.

Alle de nominerte til forskningsprisen 2021

De nominerte til Forskningsprisen 2021. Fra venstre øverst: Birthe J. Sjursnes, Hasan Ogul, Tamara Kalandadze, Nicolae Lucian Mihet, DigiHealth ved leder Vigdis Grøndahl  og forskergruppen Veiledning i utdanning og profesjon ved leder Ingrid Femdal.

De nominerte til Forskningsprisen 2021 er:

Vinneren blir bekjentgjort og får tildelt prisen på 50 000 kroner under en akademisk fest som er planlagt ved høyskolen i september, og som også vil inkludere tildelinger av formidlingsprisen og utdanningskvalitetsprisen.

Formål

Forskningsprisen deles ut til en forsker, forskergruppe eller et forskermiljø, som har utmerket seg gjennom å utøve arbeid av høy kvalitet innenfor forskning eller kunstnerisk utvikling. Prisen skal være både en inspirasjon for andre og en støtte til videre arbeid.

Utvelgelse av prisvinner

En ekstern komité bestående av tre medlemmer er oppnevnt for å vurdere priskandidatene. De oppnevnte fagfellene er tilpasset fagområdene til de nominerte til prisen. Vurderingskriteriene er:

1. Originalitet knyttet til nyhetsverdi og nyskapende bruk av teori og metode,

2. Soliditet i form av god underbygging av påstander og konklusjoner,

3. Relevans knyttet til faglig utvikling eller praktisk og samfunnsmessig nytteverdi,

4. Miljøskapende innsats ved HiØ.

Vurderingen tar utgangspunkt i gitte kriterier, og det gis for hvert kriterium en skår i henhold til begrenset, middels eller høy måloppnåelse. Tildeling av prisen forutsetter at komitéen finner at den/de nominerte har tilstrekkelig måloppnåelse på vurderingspunktene. 

Les også:

Nå kan du nominere kandidater til Forskningsprisen (mer om vurderingskriterier m.m.)

Tidligere vinnere av Forskningsprisen:

Forskningsgruppen Cyber-Physical systems (2020)

Professor Anders Nordahl-Hansen (2019)

Professor Ricardo Colomo-Palacios (2018)

Professor Julianne Cheek (2017)

Professor Anna-Lena Kjøniksen (2016)

 

Emneord: forskningspris, nominerte
Publisert 6. mai 2022 09:15 - Sist endret 4. mai 2023 14:36