Bachelorstudium i språk

Fakta om programmet

Studiepoeng:
180
Studiets varighet:
3 år
Studiestart:
Høst 2022
Undervisningsspråk:
Norsk og engelsk avhengig av emnevalg samt engelsk, fransk, spansk eller tysk i henhold til hvilke to språk studenten velger. Se pkt. «Undervisnings-, lærings- og vurderingsformer» samt den enkelte emnebeskrivelse.
Studiested:
Nettbasert med mulighet for samlinger og veiledning ved studiested Halden.
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Semesteravgift:
NOK 800

Er du glad i språk og kultur? Har du tenkt over at økt bruk av digital teknologi er med på å endre måten vi bruker språk og kommuniserer på?

Med en bachelor i språk får du god innsikt i litteratur og kultur, og du kan samarbeide med mennesker fra ulike land og kulturer i framtidig yrkesliv og videre studier.

Du opparbeider deg kompetanse i tekstforståelse, praktisk språkbruk og informasjons- og erfaringsdeling, i formelle og uformelle situasjoner. Vårt nettbaserte bachelorstudium i språk vil gi deg en særegen internasjonal profil, som kan åpne dørene til mange spennende opplevelser og arbeidsmuligheter. Det er også et godt grunnlag for videre studier på masternivå.

 

Studenthistorier

 • Rio Thirion studerer Bachelorstudium i språk ved Høgskolen i Østfold
  Frihet til å studere hvor som helst

  Franske Rio Thirion omtaler seg selv som en språkentusiast. Han studerer Bachelorstudium i språk ved Høgskolen i Østfold med språkkombinasjonen fransk og spansk. Studiene gjennomfører han stort sett fra utlandet, på reise eller hjemme på besøk hos familien i Frankrike. Det at studiet er nettbasert trekker han frem som en kjempefordel, da det gir stor grad av frihet.

 • Turid Staffert studerer Bachelorstudium i språk ved Høgskolen i Østfold
  Med forkjærlighet for språk allerede som barn

  Feriene i utlandet som barn vekket Turids interesse for språk og andre kulturer. I dag studerer hun Bachelorstudium i språk ved Høgskolen i Østfold med språkkombinasjonen tysk og engelsk. Studiene kombinerer hun med jobb, både som språklærer i videregående skole og som turguide.

 • Aslak Johan Johnsen er tidligere engelskstudent ved HiØ. Foto: Svein Finneide.
  Med interesse for språk og engelsk populærkultur ble valget enkelt

  Aslak Johan Johnsen har studert engelsk ved Høgskolen i Østfold. I dag jobber han både som lærer og musiker.

Kontakt

Studieveileder: Tove Sørum

Telefon: +47 696 08 384

E-post: studier@hiof.no

Studieprogramansvarlig

Fakultet for lærerutdanninger og språk.
Instituttleder Martin Hollmann. Kontaktperson for IT-emner: Monica Kristiansen Holone; Institutt for informasjonsteknologi og kommunikasjon.