Bachelorstudium i ingeniørfag - elektro (2018–2021)

Fakta om programmet

Studiepoeng:
180
Studiets varighet:
3 år
Studiestart:
Høst 2018
Undervisningsspråk:
Se den enkelte emnebeskrivelse
Studiested:
Fredrikstad
Åpner for søking:
6. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Semesteravgift:
NOK 600

I hverdagen er vi omgitt og fullstendig avhengige av elektrisitet. Uten strøm kunne du ikke spilt tv-spill, sett favorittserien din på TV eller ladet mobiltelefonen.

Elektrisitet gir oss også varmen vi trenger for å tilberede maten vår og komfort ved å drive varmepumpa. Sett i et noe større perspektiv sikrer elektrisiteten inntektsbringende arbeid til svært mange av oss fordi den forsyner store og små maskiner og hjelpemidler med nødvendig energi. 

Gjennom elektroingeniørstudiet får du dyptgående kunnskap om nettopp fysikken og bruken av vår mest dagligdagse energi og signalbærer - elektroteknologien.

Du kan velge mellom to spesialiseringer, elkraftteknikk eller digital elektronikk, hvor de to første årene er likt oppbygd. Det første året studerer du realfag som matematikk, fysikk og kjemi og får en innføring i ulike elektrofag og prosjektstyring for ingeniører. Det siste året av elektroingeniørstudiet velger du spesialisering og tar fatt på bacheloroppgaven din.

Vi kan tilby deg et godt studiemiljø med god kontakt mellom lærere og studenter, og passe store studiegrupper. Mye av tiden tilbringer du med praktiske oppgaver i våre laboratorier. Den tette dialogen vi har med næringslivet i regionen sikrer at du får jobbe med høyst aktuelle og konkrete problemstillinger innen temaer som digital kommunikasjon og multimedia-elektronikk, mobilteknologi, automatisering og elkraftteknikk.

Studentene presenterer sine bachelorprosjekter på stands under EXPO. Dette er en stor, årlig utstilling ved Avdeling for ingeniørfag som er åpen for publikum. Les mer her.

Har du generell studiekompetanse, men mangler særkravene i realfag? Les mer om Bachelorstudium i ingeniørfag - elektro, TRESS her

Har du relevant fagbrev, men ikke generell studiekompetanse? Les mer om Bachelorstudium i ingeniørfag - elektro, Y-veien her

Kontakt

Programledelse
Avdeling for ingeniørfag,
Reidar Nordby og Annette Veberg Dahl