Bachelorstudium i ingeniørfag - maskin, Y-veien

Generelt om studiet

Er du kreativ og teknisk interessert?
Samfunnet trenger dyktige maskiningeniører til å designe og utvikle fremtidens miljøvennlige teknologi og til å styre avanserte produksjonsprosesser. Som maskiningeniør kan du arbeide med alt fra å lage skipsmotorer og designe heisekraner til å vedlikeholde maskiner på sykehus.

Y-veien er et spesialtilpasset studieopplegg for deg med yrkesutdanning. Som student gjennom Y-veien begynner du med et sommerkurs i matematikk og fysikk som starter i juni. Sommerkurset går på full tid over 6 uker. Deretter begynner du bachelorstudiet, med ekstra undervisning i realfag og norsk første studieår.

Hos oss får du prøve deg å 3D-modellering og simulering, du lærer å utvikle teknologiske produkter og å lede produksjonsprosesser. Gjennom dette bachelorstudiet vil du få god innsikt i materialteknologi hvor plast, kompositter og metaller er de viktigste.  

Studiestedet i Fredrikstad har mekaniske verksteder og laboratorier hvor du kan være med på å skape spennende prosjekter som f.eks. utvikling av bil, Shell Eco-marathon, og/eller konstruksjonsoppgaver knyttet til næringslivet i Østfold.

Vargbilen.jpgPRISVINNENDE STUDENTPROSJEKT: Bilen VARG (her fotografert under avdukingen i 2016) var et tverrfaglig studentprosjekt som ble gjennomført som bacheloroppgave. Teamet deltok i Shell Eco-Marathon i London  i 2016 og vant der prisen for beste bildesign. (Foto: Bård Halvorsen HiØ)

Studiet er bygd opp slik at du kan spesialisere deg underveis og tilpasse utdanningen din ut fra interesser og karriereønsker. Velger du bachelorstudiet i ingeniørfag – maskin, vil du skaffe deg en etterspurt kompetanse som kan åpne dører til spennende karrierer både til lands og til vanns.

Ønsker du å se et eksempel på hvordan studentarbeid foregår ved et av høgskolens maskinverksteder så ta en kikk på denne videoen som er publisert på Youtube.

Studentene presenterer sine bachelorprosjekter på stands under EXPO. Dette er en stor, årlig utstilling ved Avdeling for ingeniørfag som er åpen for publikum.

Opptakskrav

Relevant fag-/svennebrev fra Reform 94 eller Kunnskapsløftet,
For søkere med fag-/svennebrev uten lærlingetid er det i tillegg et krav om minimum 12 måneders relevant praksis.

Følgende fag-/svennebrev anses som relevante:

  • Fag-/svennebrev innen mekaniske fag fra Reform 94
  • Fag-/svennebrev som bygger på VG1 Teknikk og industriell produksjon (TIP) fra Kunnskapsløftet

Søkere med annet tilsvarende og relevant fag-/svennebrev, kan bli individuelt vurdert for opptak.

Sist oppdatert: 18.12.2017 13:23

Videre utdanning

Fullført og bestått bachelorgrad i ingeniørfag gir muligheter for videre masterstudier i inn- og utland. Enkelte studiesteder kan imidlertid ha egne opptakskrav. 

Yrkesmuligheter

Som ferdigutdannet maskiningeniør fra HiØ har du en bred utdanning som er attraktiv for mange selskaper og bransjer, blant annet verkstedindustrien, prosessindustrien, ingeniør- og konsulentselskaper, produsenter og leverandører av utstyr, rederier, skipsverft og oljeselskaper.

Studieinfo

Studiepoeng
180
Varighet
Heltid, 3 år + sommerkurs
Semesterstart
Juni 2018
Språk
Norsk
Studiested
Fredrikstad
Studiekode
224 1002
Semesteravgift
NOK 600
Åpner for søking
1. februar
Ordinær søknadsfrist
1. mars

Kontakt oss for mer informasjon

Studiets studieveileder er Beate Aksnes Horrigmo

Beate Aksnes Horrigmo

Tlf
69 60 80 00 - Spør etter Beate Aksnes.
E-post
Studier i Fredrikstad

Søk studiet

Søk herright


Søking åpner 1.februar.

Aktuelt om studiet