Internasjonal kommunikasjon ved Saint Mary's Univerity i Canada (vår 2018)

Amanda Hauge var utvekslingsstudent i Canada vårsemesteret 2018. Hun oppfordrer andre til å gjøre det samme.

Klokketårnet nedenfor det store citadellet midt i byen

Mitt semester i Halifax, Canada

Siden jeg går internasjonal kommunikasjon så er utveksling til et engelskspråklig land et must. Siden jeg alltid har hatt en fasinasjon for Canada, var dette et åpenbart valg, og den eneste skolen i Canada som hiof har en avtale med er en skole i Halifax, Nova Scotia som heter Saint Mary´s University, så da bar turen dit!

Halifax er en liten havneby på østkysten av Canada, så når jeg forklarte det til folk, ble det alltid at jeg sa «den byen som er nærmest Norge». Selv om det er en relativt liten by, har den alt man trenger og det blir mye turer med buss til det store kjøpesentret som er der. Det er også to store universiteter der, så det var studenter praktisk talt hvor enn du gikk.

Ankomsten

En stund før jeg skulle dra, fikk jeg tilbudet om å være med på en slags buddy-ordning der jeg fikk en buddy som tidligere hadde vært på utveksling eller en som gjerne ville utveksle senere. Dette sa jeg ja til, og jeg fikk tildelt en buddy, men da ordningen ikke var så veldig godt organisert, så jeg aldri noe til denne personen.

Jeg ble derimot plukket opp gratis på flyplassen, da dette også er en ordning de har, men siden jeg kom dagen før det var mulig å flytte inn, måtte jeg bo på en b&b første natten.

Da jeg ankom var det -15 grader så det var jo nesten likt som i Norge, så jeg var glad jeg kjøpte meg en stor vinterjakke før jeg dro!

Fag

De fagene jeg valgte å ta i Canada var:

Introduction to Psychology
Social Behavior
Personality: Normal and Abnormal
Introduction to Sociology
Introduction to Socio-Cultural Anthropology

Jeg må innrømme at disse fagene var ikke de letteste fagene, da introduksjonsfag er veldig tunge, og man går igjennom utrolig mye på kort tid. En annen ting som jeg ble litt bekymret over var at alle tester i løpet av året, er multiple choice spørsmål, og her er lærerne veldig glad i å gjøre deg så usikker så mulig på hva svaret egentlig er. Men så lenge man drar i timen og følger med, så kommer man seg igjennom det ganske smertefritt.

Hybel

Jeg valgte å bo på skolen da dette var enklest, men hvis jeg hadde ville gått for en billigere løsning hadde det vært bedre å bo utenfor skolen, da det er mange leiligheter som er billigere og finere enn skolehyblene.

Kvaliteten på hybelen var helt ok, da det bare var en seng, en pult m/stol og et lite skap for klær osv.

Jeg mener da at å betale rundt 30.000kr per semester for dette ikke er verdt det, og dette er ikke inkludert en meal-plan som man må ha hvis man skal bo på to av de tre «husene» på campus.

En positiv ting med hybelen jeg fikk, var at jeg hadde en fantastisk fin utsikt!

 

Sosialt

Å bli kjent med folk i Canada er ikke vanskelig fordi de har lite hemninger når det gjelder å snakke med fremmede folk. Litt forskjellig fra Norge for å si det sånn! Der er det sånn at hvis du setter deg vedsiden av en fremmed, kan de brått introdusere seg og deretter ha lange samtaler om alt og ingenting.

Det var en del arrangementer i løpet av semesteret, det arrangementet jeg dro mest på var quizen som ble holdt hver onsdag. Dette var temaquiz om tv-serier og filmer som f.eks. Ringenes herre, Harry potter og Riverdale. Der solgte de også kyllingvinger til en billig penge og øl/drinker.

Det var også en del sportslige arrangementer som turneringer i Volleyball, basketball og håndball, som ble spilt mot andre universiteter rundt om i Canada.

Og sist men ikke minst, festing var en stor del av kulturen der, og man fikk ofte en lapp sendt under døren på hybelen der de inviterer til fratparties mm.

Mitt utbytte

Siden jeg dro alene, så føler jeg at ikke fikk like mye ut av utvekslingen som jeg kunne ha gjort om jeg dro sammen med folk jeg allerede kjente. Grunnen til dette er at jeg ikke er så utadvendt som jeg hadde ønsket. Jeg valgte å dra alene, for å gå ut av min komfortsone og pushe meg selv litt, og av dette lærte jeg rett og slett at å dra på andre siden av kloden alene i 4mnd ikke er helt meg.

En slik utfordring som å utveksle til et land du aldri har vært er uten tvil noe du lærer og vokser av som person. Det er så mye nytt; nye folk, ny kultur, nytt språk!

Jeg vil jo si at selv om jeg kanskje ikke opplevde så mye, så har jeg lært så utrolig mye, både faglig og om meg selv:)

Konklusjon

Jeg vil da konkludere denne rapporten med å si: dra til Canada! Det er så utrolig flott land, og selv om det er litt kaldt, så kommer du til å trives så sykt fordi alle er så hyggelige og hjelpsomme!

 

 

Av Foto: Amanda Hauge
Publisert 8. jan. 2019 14:01 - Sist endret 8. jan. 2019 14:01