Aktuelt om HiØ - Side 7

Her vises ni bilder fotografert ved innvielsen av hybeltårnet i Halden.
Publisert 10. sep. 2021 08:00

Studentsamskipnaden i Østfold har nå tatt Tårnet i Halden studentby fullt ut i bruk med sine 213 nye studenthybler. Likeså Tårnets flotte lokaler for trening og sosiale samlinger.

Bilde av kursdeltakerne
Publisert 9. sep. 2021 17:07

Syv personer med utviklingshemming har gått på forskerkurs ved Høgskolen i Østfold. Her har de fått fordype seg i problemstillinger som de brenner for -  og som er aktuelle for veldig mange av oss. 

Denne illustrasjonen viser flere bilder fra høgskolens nye operasjonsstue og simuleringssenter i Fredrikstad.
Publisert 8. sep. 2021 13:00

Denne uka innvier Høgskolen i Østfold det nye simulerings- og ferdighetssenteret, SimFredrikstad. Her ble vi med på keisersnitt da operasjonsstua ble tatt i bruk.

Bildet viser idrettsutøver som spurter på en bane i ny testlab i Fredrikstad, hvor tidtakerstreker er merket hver 5. meter
Publisert 26. aug. 2021 12:15

Høgskolen i Østfold har åpnet nytt Idrettsmedisinsk testlaboratorium i Fredrikstad. Olympiatoppen og Halden Topphåndball var først ut med å teste nytt utstyr i de nye lokalene. Her er det rom for mye god undervisning og nyttig forskning for flere.

På bildet hilses studenter velkommen til høgskolens kantiner av Sveinung Dale og Rita Hirsum Lystad, ledere ved Studentsamskipnaden i Østfold
Publisert 24. aug. 2021 10:08

Studentsamskipnaden kan nå hilse studenter og ansatte velkommen til selvbetjente kantiner i hele åpningstiden til Høgskolen i Østfold.

Testsenter ved studiested Halden
Publisert 23. aug. 2021 12:39

Tilbudet opphørte etter at Norge gjenåpnet 25. september.

Siden både studenter og ansatte har mer fysisk tilstedeværelse enn tidligere, vil det i tiden fremover være tilbud om hurtigtest både ved studiested Halden og ved studiested Fredrikstad. Vi oppfordrer alle studenter og ansatte til å teste seg, også vaksinerte, da de også kan være bærere av virus.

Publisert 19. aug. 2021 13:58

Med assistanse fra biblioteket ved Høgskolen i Østfold har Anna-Lena Kjøniksen, professor i ingeniørfag, publisert sitt første datasett via DataverseNO, som er et system for lagring og deling av forskningsdata. Dataene i datasettet, som består av værdata, er frembrakt i samarbeid med Bjørn Gitle Hauge, høgskolelektor ved Institutt for økonomi, innovasjon og samfunn. Datasettet er åpent tilgjengelig for alle på nettet. 

Publisert 16. aug. 2021 13:03

Mandag 16. august var første skoledag for de første studentene som tar det nye masterstudiet i avansert klinisk sykepleie ved Høgskolen i Østfold. Når de er ferdig med utdannelsen om to år vil de være enda bedre til å ivareta en utvikling der pasienter stadig har mer komplekse sykdomsbilder.