Om studiet

Med en bachelorgrad i regnskap vil du ha et solid faglig grunnlag for arbeid som regnskapsfører, og for videre masterstudier. Utdanningen gir grunnlag for praktisk yrkesutøvelse og videre kompetansebygging til arbeidsoppgaver som naturlig faller inn under rollen. Du får innsikt i samfunnets etikk, normer og verdier.

Innhold i studiet

De første to årene får du undervisning i grunnleggende fag som bedriftsøkonomisk analyse, markedsføring, organisasjonslære, regnskap, samfunnsøkonomi, bærekraft og foretaksstrategi, samt finansiering og investering. Det andre studieåret (4.semester) passer også godt for utveksling til en av høgskolens partnerinstitusjoner.

I det siste året spisser du kompetansen din innenfor regnskapsførerregelverket, skatt og avgift. I 6. semester får du også muligheten til å ta valgfag som programmering for økonomer, anvendt statistikk og økonometri, økonomisk historie samt digital og bærekraftig utvikling. Se studiemodellen for mer informasjon om emnene i studiet.

Forkunnskaper

Matematikk er et viktig emne i studiets første semester. Vår anbefaling er at du har god tallforståelse og kompetanse i matematikk, gjerne tilsvarende S1+S2 eller R1 + R2 fra videregående skole.

Undervisningen

Undervisningen foregår i forskjellige former med felles forelesninger, oppgaveløsninger, gruppearbeid og seminarundervisning, delvis med prosjektarbeid i mindre grupper og individuell oppfølging av studentene. Det kan bli stilt krav til frammøte i deler av undervisningen.

Engasjerte forelesere

Høgskolen i Østfold har mange dyktige og engasjerte forelesere. Flere av foreleserne jobber i tillegg innenfor fagfeltet de underviser i, slik at teori kan belyses gjennom praktiske og gode eksempler fra arbeidslivet. Andre deler sin kunnskap gjennom forskning.

Bli med i God start

Vårt mål er at du skal trives ved Høgskolen i Østfold, både faglig og sosialt. Som student på dette studieprogrammet gir vi deg derfor muligheten til å være i mentorordningen God Start. Du tildeles en mentorgruppe ved studiestart, som ledes av en erfaren student fra samme studieprogram som du går på. I denne mentorgruppa får du mulighet til å øve, diskutere, utvikle deg faglig og finne gode studieteknikker. Les mer om mentorordningen God Start.

Test deg selv!

Er du usikker på hvilket nivå matematikkundervisningen ligger på?
Test deg selv med denne kartleggingstesten!

Publisert 13. okt. 2021 12:10 - Sist endret 6. mars 2024 15:03