Bachelorstudium i ingeniørfag - maskin, TRESS (2018–2021)

Fakta om programmet

Studiepoeng:
180
Studiets varighet:
3 år
Studiestart:
Juni 2018
Undervisningsspråk:
Se den enkelte emnebeskrivelse
Studiested:
Fredrikstad
Åpner for søking:
1. februar
Ordinær søknadsfrist:
1. mars
Semesteravgift:
NOK 600

Er du kreativ og teknisk interessert?

Samfunnet trenger dyktige maskiningeniører til å designe og utvikle fremtidens miljøvennlige teknologi og til å styre avanserte produksjonsprosesser. Som maskiningeniør kan du arbeide med alt fra å lage skipsmotorer og designe heisekraner til å vedlikeholde maskiner på sykehus.

TRESS er et spesialtilpasset studieopplegg for deg med generell studiekompetanse/ realkompetanse, men som mangler særkravene til matematikk og/eller fysikk. Som student gjennom TRESS begynner du med et sommerkurs i matematikk og fysikk som starter i juni. Sommerkurset går på full tid over 6 uker. Deretter begynner du bachelorstudiet, med ekstra undervisning i realfag første studieår.

Hos oss får du prøve deg å 3D-modellering og simulering, du lærer å utvikle teknologiske produkter og å lede produksjonsprosesser. Gjennom dette bachelorstudiet vil du få god innsikt i materialteknologi hvor plast, kompositter og metaller er de viktigste.  

Studiestedet i Fredrikstad har mekaniske verksteder og laboratorier hvor du kan være med på å skape spennende prosjekter som f.eks. utvikling av bil, Shell Eco-marathon, og/eller konstruksjonsoppgaver knyttet til næringslivet i Østfold.

Studiet er bygd opp slik at du kan spesialisere deg underveis og tilpasse utdanningen din ut fra interesser og karriereønsker. Velger du bachelorstudiet i ingeniørfag – maskin, vil du skaffe deg en etterspurt kompetanse som kan åpne dører til spennende karrierer både til lands og til vanns.

Ønsker du å se et eksempel på hvordan studentarbeid foregår ved et av høgskolens maskinverksteder så ta en kikk på denne videoen som er publisert på Youtube.

Studentene presenterer sine bachelorprosjekter på stands under EXPO. Dette er en stor, årlig utstilling ved Avdeling for ingeniørfag som er åpen for publikum. Les mer om EXPO her.

Kontakt

Programledelse
Avdeling for ingeniørfag,
Olav Aaker og Annette Veberg Dahl