Hvis du vil forlenge eller avbryte oppholdet


Hvis du vil forlenge oppholdet

Hvis du trives så godt at du har lyst til å forlenge utvekslingsoppholdet, er det viktig at du tar kontakt med international@hiof.no eller HiØs internasjonale koordinator på avdelingen. Dersom du kan forlenge oppholdet, må du søke om ny faglig forhåndsgodkjenning. Husk også at det kan bli nødvendig å søke om forlengelse av visum, bolig, forsikring og støtte fra Lånekassen.

Hvis du må avbryte oppholdet

Det kan godt hende at opplevelsen av utvekslingsoppholdet ikke helt står til forventninger du har før avreise. Det er naturlig å ha nedturer, hjemlengsel og kjenne på at du ikke strekker til i den nye situasjonen. Dersom denne følelsen kjennes uoverkommelig, kan det være lurt å oppsøke hjelp. De fleste lærestedene i utlandet har tilbud om psykologisk rådgiving for studenter.

Dersom du av en eller annen grunn mistrives og ønsker å avbryte utvekslingsoppholdet, snakk først med internasjonal kontaktperson ved lærestedet i utlandet og internasjonal kontaktperson ved HiØ: international@hiof.no eller HiØs internasjonale koordinator på avdelingen. Det er godt mulig at noe kan gjøres for å løse utfordringene dine.

Publisert 30. sep. 2020 15:15 - Sist endret 10. okt. 2020 17:56