Internasjonal kommunikasjon ved Queensland University of Technology, Brisbane, Australia (vår 2019)

Alise Zachrisson : Jeg kommer fra en by med cirka 7 000 innbyggere. Brisbane har omtrent 2,3 millioner innbyggere. Da jeg ankom fikk litt jeg sjokk, men jeg vente meg veldig fort til størrelsen. Vi bodde litt på utkanten i byen i et rolig nabolag, så vi kjente ikke så mye på «bykaoset». Likevel var det lett å komme seg inn til og rundt i byen, med busser som gikk konstant. Og siden det er en nokså stor by, var det masse å se og gjøre.

Vi fikk en del gode venninner i starten som var med på det meste gjennom oppholdet. Vi møttes flere ganger i uka, og fant på mye rart. Vi var på bowling, minigolf og forskjellige utesteder. Jeg er veldig glad for at vi traff de så tidlig, for da fikk vi god tid til å bli kjent med hverandre og finne på ting.

Jeg besøkte Moreton Island på dagstur med partneren min. Øya ligger cirka en time utenfor Brisbane med ferge. Vi padla i kano og snorkla rundt skipsvrakene i tre timer. Den eneste ulempen var at det var et godt stykke å gå fra utleie sjappa. Det tok oss kanskje en halvtime å slepe kanoen bort dit vi skulle være. Det beste er antakelig å legge fra seg tingene i utleie sjappa, og padle opp til vrakene. Vi hadde med oss alt, og måtte dra kanoen hele veien siden vil ikke ville risikere å falle uti vannet med mobilene på oss. Men strevet var verdt det, og vi så noen utrolige ting.

 Vi traff et ektepar som hadde tatt med brød som de ga til fiskene. Jeg snorkla litt sammen med dem, og fiskene kom bort til meg for å se om jeg også hadde noe mat. Det var en ekstremt kul opplevelse som jeg aldri har opplevd maken til! Det var akkurat som du ser på reklame plakater eller filmer. Jeg skulle ønske at jeg hadde ett vanntett kamera så jeg kunne tatt bilder av fiskene.

Samme uke besøkte jeg og partneren min flere vingårder på guidet tur. Det er noe jeg aldri har gjort før, og det er gøy å kunne si at jeg har opplevd det. Guiden var ekstremt engasjert og hadde virkelig god peiling på hva han snakket om.

Vi fant også på en del i nærområdet, som å besøke Mt Coot-tha. Fjellet ligger i en nasjonalpark med flott natur og gode turstier. På toppen er det et kjent utsiktspunkt med fenomenal utsikt over byen. Vi var der på dagtid, men det skal visstnok være nydelig om kvelden også, for da ser du byen lyse opp. Vi hoppet av bussen på bunnen av fjellet, og gikk til fots resten av veien. I normalt tempo tar turen opp cirka en time. Det går også busser hele veien fra byen til toppen. Man kan også ta taxi eller kjøre opp selv.  

Kangaroo Point har også et fantastisk utsiktpunkt hvor du ser skyskraperne i byen. Jeg synes det er spesielt fint om kvelden, for da ser du alt lyset fra byen. Det er flere sitteplasser og griller som er tilgjengelig for alle. Vi tok med grillmat og pledd, og tilbragte flere kvelder der.


Alt i alt var det mye å finne på i Brisbane, og jeg er glad for at jeg kan si at jeg har bodd der.

 

Publisert 18. sep. 2019 14:59 - Sist endret 18. sep. 2019 14:59