Grunnskolelærerutdanning ved Queensland University of Technology, Brisbane, Australia (vår 2019)

Kristoffer Kirkerød: Jeg er en student ved grunnskoleutdanningen 1-7 på hiof. Dette har vært en morsom utdanning, og jeg tenkte å avslutte det med et smell. Ved å ta det siste halvåret mitt i utlandet!

Landet jeg valgte var Australia og skolen som jeg endte opp på der nede var Queensland Univeristy of Technology. Her tok jeg 4 forskjellige courses som til sammen teltes som Engelsk fag(30stp).

Hvis jeg skulle beskrevet QUT med et ord så blir det fantastisk. Australia er et veldig vakkert land og skolene der nede lever opp til dette. Skolen i seg selv ser jo fantastisk ut og hele skoleområdet er jo nesten en liten by i seg selv, men det kuleste er Gardens Point. Dette er en ganske så stor park som er i skoleområdet. Denne parken er helt utrolig vakker. Det er grønt gress, vann og fontener og mange, mange planter og trær. Denne parken er nesten bedre enn alle vi har her i Norge.

Det eneste jeg må si om skolearbeid og skole generelt er at hvis du forventer at dette blir en Sydentur så kommer du til å bli skuffet. Skole pensumet her nede her vanskelig og man kommer til å bruke mye tid på skolearbeid.

Når det kommer til de sosiale aspektene så får du så mye som du gir. ANSA arrangerer mange, mange eventer og fester som man kan melde seg på via deres facebook sider. Folk her nede er også veldig inkluderende og hyggelige. Jeg dro også ned hit med noen folk fra klassen og vi tok flere turen sammen rundt i Australia for å se mer av landet. Jeg bodde i en hybel med 7 andre mennesker og dette er noe jeg sterkt anbefaler. Jeg hadde veldig flaks med de jeg endt opp med og vi ble alle veldig gode venner. Dette var første gangen jeg flyttet og jeg har lært veldig mye av denne turen. Jeg har lært om andre kulturer. Jeg ha blitt bedre på engelsk. Jeg har blitt kjent med mange nye folk.

Jeg anbefaler alle som leser dette og sterk vurdere å ta en utvekslings periode i utlandet. Jeg angrer ikke på dette i det hele tatt. QUT er en fantastisk skole, selv om pensumet kan være litt vanskelig fra tid til tid. Australia er helt herlig land som alle burde se en gang i livet deres.

 

Publisert 2. aug. 2019 17:09 - Sist endret 16. aug. 2019 14:22