Ja, hva skjer'a?

Ny organisering, nye forskningsledere, utskiftninger i forskningsadministrasjonen og arbeid med akkrediteringssøknad om ph.d. Det har skjedd og skjer mye ved HiØ! Så mye at vi ikke har fått blogget på en stund, men nå skal i vi gang igjen. Så her kommer en liten oppsummering og gjenoppliving, så håper vi at mange vil finne det interessant å følge oss fremover. 

Det har vært stille på denne bloggen siden juni 2021, og det er beklagelig, men det har skjedd så mye i dette tidsrommet slik at vi knapt har rukket å ha dårlig samvittighet for det :-)

Nå skal vi i gang igjen og håper mange vil følge Hva skjer'a?-bloggen. Hensikten med bloggen er å skrive om hva som skjer innen forskning ved HiØ, nasjonalt og internasjonalt. Vi prøver å finne tematikk som vi mener er nyttig for hovedmålgruppen vår, nemlig ansatte ved HiØ. Forskningsadministrasjonen er ansvarlig for bloggen i samarbeid med biblioteket.

I tiden fremover vil vi invitere forskningsledere som prorektor forskning og prodekaner forskning til å blogge på Hva skjer'a?. Der kan de bl.a. dele sine meninger om hvilke mål vi bør ha for forskningen ved HiØ og hvordan vi skal nå disse. Vi tenker at dette kan bli litt juicy lesestoff i tillegg til de i all hovedsak informative innleggene fra forskningsadministrasjonen og biblioteket. Forskerprofilene var også populære blogginnlegg, så det skal vi fortsette med.   

Ja, hva skjer'a? Hvor skal man begynne? Fem fagavdelinger har blitt til tre fakultet, todelt ledelse har blitt til enhetlig ledelse under en ansatt rektor, nytt høgskolestyre med ekstern styreleder, forskning har fått dedikerte ledere som prorektor for forskning og formidling og prodekaner forskning på hvert fakultet.  Avdeling for forskningsstøtte og bibliotek har blitt flyttet i linjen under prorektor forskning og formidling rapporterer til henne i stedet for høgskoledirektør, som tidligere.   

Og ikke nok med det, mesteparten av forskningsadministrasjonen har blitt skiftet ut. Seniorrådgiver Øyvind Fjeldbu ble prodekan forskning på LUSP i ny organisering, seniorrådgiver Solveig Vitanza ble stortingsrepresentant over natten da Nygård ble utnevnt til samferdselsminister og rådgiver Julia Erol har redusert pendleravstanden sin betraktelig med ny stilling på VID vitenskapelige høgskole. Så dette bildet av Forskningsadministrasjonen fra juni 2021 er ikke lenger helt representativt, men takk og pris for at Magdalena og Torunn er fortsatt er med oss. 

Ressursmangelen i Forskningsadministrasjonen har vi jobbet hardt og godt med og det er ansatt nye seniorrådgivere med høy kompetanse innen forskning, forskningsadministrasjon og andre områder. Jeg har stor tro på at dette skal bli knallbra, og det jobbes intenst med videre kompetanseheving innen f.eks. personvern i forskning, forskningsetikk o.l. slik at vi skal kunne være en viktig ressurs ved HiØs og i videre forskningssatsinger.

De nyansatte i forskningsadministrasjonen skal i tiden fremover presentere seg med egne innlegg her på Hva skjer'a?-bloggen der de vil informere om sin faglige bakgrunn, hvilke arbeidsområder de har o.l.

Enn så lenge finner du informasjon om oss HER.

Emneord: Forskningsstøtte Av Trine Eker Christoffersen
Publisert 14. mars 2022 09:17 - Sist endret 14. des. 2023 05:45

Bra oppsummert av forskningsdirektøren! Mye har skjedd og mye mer er i gjære - så bare å følge med her. Ser frem til å høre fra bibliotek, prodekaner og rådgivere i forskningsadministrasjonen også! Jeg har en sterk følelse av at vi er godt rustet i linjen vår og ønsker nye og gamle velkommen til innsats og godt samarbeid. 

kcbache@hiof.no - 14. mars 2022 12:37
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.