Bli en av oss

Derfor trives vi akkurat her

Livet som student ved Høgskolen i Østfold er engasjerende - vi blir sett - det er sosialt – utviklende – gøy – lærerikt – det er fullt av nye bekjentskaper og et hav av muligheter. 

 • nyhetsbildemixstudentsamskipnaden Studentliv på campus

  Nå er det mer liv på campus! Flere studenter bor nærmere høgskolen. Likeså har studentene ved Høgskolen i Østfold fått nye studenboliger, treningsrom, allrom og aktiviteter i regi av Studentsamkipnaden i Østfold (SiØ).

 • itstudentutvekslingparisnyhetsbilde1980bp Arthur gleder seg til utveksling i Paris

  Snart setter Arthur beina på fransk jord for aller første gang. Som teknologistudent ved Høgskolen i Østfold kan han ta et utvekslingsår i verdensmetropolen Paris.

 • Bildet viser student Magnus Heier ved inngangen til Høgskolen i Østfold. Magnus valgte å bli student i eget fylke

  Man må ikke nødvendigvis reise langt av sted for å ta høyere utdanning. Østfoldingen Magnus fant drømmestudiet på egen hjemmebane.

 • frank-nam-kha-nguyen-facebook Studentlivet ble en ny start for Frank

  Han var egentlig skoletrøtt, men samtidig gira på en ny retning i livet. Nå opplever han medvind som HiØ-student, både akademisk og sosialt.

Våre studier

Vi har over 120 ulike studieprogram i et vidt spekter av fagområder og lengde. Her ser du de ulike utdanningskategoriene våre:

 

Trodde du alle studiedager var like?

Er du en brobygger?

Bildet viser studenter som bygger bro

Vil du lede? Vil du nyskape? Vil du utvikle deg selv og ditt team? Da bør du se bildene og filmene om våre brobyggere. De studerer innovasjon og prosjektledelse...

Keisersnitt i ny operasjonsstue

Som et lite sykehus: I 2021 åpnet vi nytt ferdighetssenter i Fredrikstad. Her har våre studenter operasjonsstuer og øvingsrom med topp utstyr. Vi ble med på keisersnitt.

Campus Fredrikstad

Studiested Fredrikstad

Fredrikstad er Norges 6. største by med drøye 80.000 innbyggere. Det er en by i utvikling som ligger svært sentralt i østlandsområdet. Toget til Oslo tar circa en time, det er kort vei til både Moss, Sarpsborg og Halden.

Campus Halden

Studiested Halden

Halden er en idyllisk småby med over 30.000 innbyggere, flott plassert ved Iddefjorden og foten av majestetiske Fredriksten festning. Her bor du som student billig og nært Svinesund - en kort togtur fra Oslo og Göteborg.

Slik søker du opptak

Opptak til studier ved Høgskolen i Østfold søkes gjennom Samordna opptak eller Søknadsweb. Her vil du finne nyttig informasjon om hvordan du skal gå frem for å søke, og annen informasjon for deg som søker opptak til høyere utdanning.

Slik søker du opptak


Ny student

 Hvis du velger å studere til høsten, finner du gode tips til bosted, praktisk informasjon, sosiale aktiviteter og annen hjelp inne på Studentsamskipnadens sider.

Se guiden til nye studenter


YouTube

Høgskolens egen YouTube kanal finner du filmer fra både høgskolen og de forskjellige studiene våre.  

Møt oss på sosiale medier


Studentforeninger

Denne bildemiksen viser foto av studentliv på kveldstid i Halden og Fredrikstad

Vi synes det er viktig at du som student trives hos oss. Ta del i de tilbudene, eller start opp din egen forening.

Studentdemokrati

Studentparlamentet er høgskolens øverste studentorgan.