Utveksling

Lyst til å se mer av verden - in real life?

Som student ved Høgskolen i Østfold kan du ta deler av studiene dine ved en samarbeidsinstitusjon i utlandet. Du får mulighet til å prøve en annen studiehverdag, få utvidet nettverket ditt, forbedre språk- og kulturkunnskapene dine som gjør deg godt kvalifisert for et stadig mer internasjonalt samfunns - og næringsliv. 

Studentrapporter

  • ingrid-berg2_edited Grunnskolelærerutdanning 5-10 ved Pädagogische Hochschule Heidelberg, Tyskland (vår 2021) 6. sep. 2021

    Ingrid Berg, Erasmus+ utvekslingsstudent: Jeg studerte i hovedsak kroppsøving, hvor all undervisning foregikk på tysk og alle forelesere/professorer er tyske. Men til tross for at alle forelesere var tyske og jeg eneste utvekslingsstudent i omtrent alle mine emner, var samtlige forelesere flinke til å ta hensyn til at jeg ikke har tysk som morsmål. De var alltid åpne for å kunne forklare ting annerledes eller eventuelt på engelsk om jeg syntes ting var vanskelig, også i emner med mange studenter.

  • annette-l-orange-ekstrom1_edited Arbeids- og velferdsfag ved VIA University College, Danmark (vår 2020) 26. nov. 2020

    Annette L'Orange Ekstrøm, Erasmus+ utvekslingsstudent: Foreleserne er primært danske og snakker utrolig godt engelsk. De er gode på å ikke bare forelese, men å få deg til å forstå sammenhengene. Det er alltid praktiske oppgaver i forelesningene og det var aldri et kjedelig øyeblikk. Det var spennende og givende både sosialt og faglig. Og kunnskapen jeg sitter igjen med kan jeg dra god nytte av videre i studiene og i arbeidslivet.

  • eirik-sillerud1_edited Statsvitenskap ved University of Wroclaw, Polen (vår 2020) 2. okt. 2020

    Eirik Sillerud, Erasmus+ utvekslingsstudent: I Wroclaw er det tilrettelagt for at du skal kunne skyte fart i din personlige utvikling og tilegne deg egenskaper til å f.eks. drive med aktiv networking på en større internasjonal basis. Noe som er av enorm viktighet med tanke på dagens arbeidsmarked og hvordan ansettelsesprosesser foregår til fordel for de som har større nettverk å «lene seg» tilbake på.

Hvis du vurderer eller lurer på om du skal dra på utveksling, GJØR DET! Du kommer ikke til å angre! Det er helt fantastisk, og du får oppleve så utrolig mye mer enn hva du kan i Norge eller om du reiser på ferie. Det er også veldig positivt i jobbsammenheng. Jeg er nå ansatt, men da jeg var på
intervju spurte de og var veldig interessert i utvekslingen min. 

Henriette Bergli, HiØ grunnskolelærerstudent på utveksling