HiØ er representert i NESH og GRU (ikke skrekk og…)

To forskere fra HiØ har tatt på seg prestisjefulle verv innenfor forskningsetikk, Hadi Strømmen Lile (HV) i NESH, og Nina Johannesen (LU) i GRU.

NESH – Den nasjonale forskningsetiske komité for samfunnsvitenskap og humaniora. Ansvarsområde: forskningsetisk virksomhet innen samfunnsvitenskap og humaniora, innbefattet jus og teologi. Ansvar for forebygging av vitenskapelig uredelighet innen sitt virkeområde. Medlem fra HiØ/HV: Rettssosiolog og menneskerettsforsker Hadi Strømmen Lile.  Hadi har en doktorgrad fra Norsk senter for menneskerettigheter og jobber til daglig som førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold. Han har jobbet som Seniorrådgiver i Redd Barnas rettighetsavdeling og rådgiver for Galdu – kompetansesenteret for urfolks rettigheter. Han er en av grunnleggerne av Fred og konfliktstudier ved Universitetet i Tromsø. Han har jobbet som prosjektleder for en skole for barnearbeidere i Pakistan. Hadi har også jobbet som journalist i både avis, radio og TV og han har vært fast medlem av Pressens faglige utvalg (PFU).

GRU – Granskingsutvalget – Nasjonalt utvalg for gransking av uredelighet i forskning. Utvalget skal være en nasjonal ressurs for institusjoner, bedrifter eller oppdragsgivere for behandling av saker om uredelighet i forskning og et supplement til lokalt behandlingsapparat. Medlem fra HiØ (LU): Førsteamanuensis Nina Johannesen. Nina underviser i pedagogikk på bachelorstudiet i barnehagelærer, masterstudiet i barnehagepedagogikk og småbarnsvitenskap og masterstudiet i spesialpedagogikk. Forsker i tillegg på pedagogiske prosesser med de yngste barna i barnehagen.

Bildene er fra hhv. etikkom.no og Hadis hjemmeside

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 19. apr. 2018 21:30 - Sist endret 24. sep. 2019 10:50
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.