Aktuelt om HiØ - Side 6

Publisert 13. okt. 2021 12:50

Forslag til statsbudsjett for 2022 ble lagt frem av regjeringen 12. oktober. I forslaget tildeles Høgskolen i Østfold kr 781,9 millioner. I forslaget er det gjennomført et kutt på kr 16,2 millioner på grunn av en omlegging av hvordan statlige enheter belastes fra Statens pensjonskasse. 

Dette illustrasjonsbildet viser flere foto fra månedens forestilling ved Akademi for scenekunst.
Publisert 5. okt. 2021 15:02

1. desember er søknadsfrist for to masterstudier ved Akademi for scenekunst. Her har høgskolens bachelorstudenter i skuespill og scenografi endelig fått spilt i Black Box normalt for publikum igjen.

Bildet viser forsker Marie Støren Jareid i høgskolens lydstudio.
Publisert 20. sep. 2021 14:37

PODCAST. Forsker Marie Støren Jareid scroller intenst i sosiale medier for å identifisere strategiske narrativ og desinformasjon som brukerne utsettes for. På sikt håper hun forskningsprosjektet skal gjøre oss bedre rustet til å skille mellom personlige meninger, politiske budskap og reell informasjon.  

Bildet viser forsker Camilla Gjellebæk i høgskolens studio der episoden ble spilt inn.
Publisert 19. sep. 2021 18:16

PODCAST. - Det har nok vært en kanskje for stor tro på at teknologien i seg selv skal løse en del av de utfordringene som helse- og omsorgssektoren står overfor, sier stipendiat Camilla Gjellebæk. Sånn er det nemlig ikke. 

Publisert 18. sep. 2021 08:15

PODCAST. Ingjerd Skafle sin interesse for autisme startet gjennom jobben som lektor i videregående skole. Der har hun over flere år jobbet med elever med autismediagnose. Hun ville lære seg mer om diagnosen og har siden fordypet seg i dette både gjennom en mastergrad og nå gjennom en doktorgrad. Målet hennes er å bidra til å avdekke feilinformasjon og stereotypiske holdninger som florerer om diagnosen, spesielt innenfor sosiale medier.  

Publisert 15. sep. 2021 13:06

PODCAST. Høgskolens ferske prorektor for forskning og formidling er utdannet molekylær cellebiolog og har drevet med forskning i en eller annen form hele sin yrkesaktive karriere. Hun mener det gir ekstra motivasjon å jobbe med noe som gir mening.