Velkommen til Praktisk Pedagogisk Utdanning, heltid 2024/2025

PPU-studiet er en profesjonsutdanning og er lagt opp med undervisning som veksler mellom pedagogikk, fagdidaktikk og praksis i skoleverket.  Dette studiet er et fulltidsstudium og det er viktig for oss å understreke at det krever innsats fra studentene også utover den tid som er satt av til undervisning og læringsarbeid på campus.

Kontaktpersoner:

Kullkoordinator: Heidi Stenbock-Haakestad tlf 928 04 303
Instituttleder: Espen Langbråthen Wilberg , 69  60 80 55
Praksiskoordinator/Studieveileder Anne-Marit Brække, 69 60 81 48

Undervisning/organisering:

Undervisningen på PPU-studiet foregår på Campus Remmen i Halden og ute på samarbeidsskolene våre med hovedtyngden av undervisning i høstsemesteret og før andre praksisperiode på våren, med noen unntak for skriveuker. Vi vil også bruke alternative læringsarenaer i løpet av året. Tre uker i semesteret er det også undervisning på fredager (med spseisfikk fagdidaktikk sammen med deltidskullet). Det kan også bli skoleovertakelse i uke 38. Detaljert semesterplan vil bli publisert på Canvas.
Timeplan vil dere fnne her fra 24 juni

Studiestart høst 2024

Første undervisningsdag og oppstart vil være tirsdag 13.august. Da er det åpningsseremoni i Byparken i Halden sentrum kl 10-11 og deretter går ferden videre til Fredriksten festning (oppmøte kl 1130). De som ikke ønsker å delta på åpningsseremonien møter direkte på Fredriksten festning (mer informasjon om dette vil dere finne i Canvas etter 1.august)
Det vil bli gitt informasjon om organisering, arbeidsmåter, praksis, arbeidskrav og eksamen, litteratur m.m på denne dagen i tillegg til oppstart av undervisning og man har også mulighet til å bli kjent med sine nye medstudenter.
Onsdag 14 august møter dere alle her på Campus Halden til undervisning og informasjon.

Semester-registrering på studentweb:

Fra 1.august åpner studentweb til registrering. For å være aktiv student ved HiØ må man betale semesteravgift og registrere seg i studentweb hvert semester – i tillegg får dere også tilgang til Canvas og blir meldt til arbeidskrav og eksamen.
Registrer dere så snart som mulig etter 1.august slik at dere raskt får tilgang og informasjon og er klare til første undervisningsdag.
Følg sjekklisten her hvis du er ny student på HiØ.

NB! Politiattest 

Politiattest bestiller dere så snart dere har fått bekreftet opptaket. Frist for å levere er ved studiestart – og denne må være på plass slik at ikke dere får forsinket utdanningsløpet deres ved å ikke få starte i praksis https://www.hiof.no/studier/praksis/politiattest/
NB. Prioriter dette - så du får startet opp med praksis når du skal!

Pensum og litteratur

Studieplanen med emnebeskrivelser og litteraturlista/pensum finner dere her https://www.hiof.no/studier/programmer/ppuh-praktiskpedagogisk-utdanning-heltid/studieplaner/h2024.html

Timeplan

Timeplan for PPU heltid (vil bli publisert 24.juni)

Appen "mine studier"

Vi anbefaler å laste ned appen "mine studier" som samler all viktig informasjon fra HiØ slik som timeplan, eksamen og beskjeder og nyttige tjenester i en app. Les mer her https://www.hiof.no/tjenester/it/mine-studier/

Fagdidaktikk: 

I ukene 37, 42, 49 (høst 2024) og 4, 12 og 15 (vår 2025) skal dere i tillegg til pedagogikk også ha undervisning i fagspesifikkdidaktikk. I disse ukene blir det undervisning også på fredager i tillegg til de andre faste dagene, siden den spesifikke fagdidaktikk undervisningen foregår på fredager i disse ukene.
Didaktikkundervisning foregår i grupper –  sammen med studenter fra PPU deltid. 
Dersom dere har to undervisningsfag vil alle ha undervisning i fagdidaktikk i det ene faget på høsten (FD1) og i det andre faget på våren (FD2). For de av dere som har kun ett undervisningsfag vil det være undervisning i dette faget både høst og vår (ikke det samme emnet). Det vil si at alle studenter vil få like mye fagdidaktikkundervisning. Fagdidaktikk på høsten heter fagdidaktikk 1 (FD1)  og fagdidaktikk på våren heter fagdidaktikk 2 (FD2)
Hvilke fagdidaktikkemner dere skal ha hvilket semester vil fremkomme på studentweb.

Praksis: 

Praksisopplæringa er totalt på 12 uker (60 dager) og fordeler seg på to hovedperioder (1 periode uke 43-47 og 2.periode er ukene 5-11).
All praksis skal være veiledet og vil bli vurdert av en praksislærer. Studentene skal ha praksis i det/de fag(ene) og på det skoletrinnet de er kvalifisert for. Det finnes egne emneplaner for praksisperiodene (se link til studieplan) 

Høgskolen har faste avtaler for praksis med skoler i Østfold og vi fordeler studenter i praksis primært ut fra en faglig vurdering. Vi prøver stort sett også å ta hensyn til hvor studentene bor, men dette er underordnet faglige vurderinger (For eksempel så blir studenter som bor i Oslo-området primært plassert på skoler i Moss og omegn). 

I tråd med satsingsområdet «Lærerutdanning 2025», så har Høgskolen i Østfold inngått avtale med tre videregående skoler, som har fått status som Lærerutdanningsskoler (LUS). Hensikten er blant annet å sikre høy kvalitet i praksisopplæringen. Representanter fra disse to skolene vil være sterkt involvert i PPU-studiet, og undervisningen vil også kunne foregå ved skolene.
Våre lærerutdanningskoler (LUS) er for studieåret 2024/2025: 

Glemmen vgs (Fredrikstad)
Halden vgs
Kirkeparken videregående skole (Moss) 

Det er ønskelig at studentene gjennomfører praksis på en av disse skolene da man vil få best mulig utbytte av praksis og få god oppfølging.


Høgskolen har utover dette faste avtaler med følgende skoler: 

Rødsberg ungdomsskole (Halden)
Gressvik ungdomsskole (Fredrikstad)
Våler ungdomsskole
Rygge ungdomsskole
Malakoff vgs ( Moss)
Greåker vgs ( Sarspborg)
St.Olav vgs (Sarpsborg)

Det mest vanlige er at man er på samme skole i begge perioder for best kontinuitet og utvikling, men det vil også være mulig å bytte til en annen av disse samarbeidsskolene for periode 2 dersom man ønsker det.

Hvordan foregår praksiskoordineringsarbeidet ?

Første uken i august  finner dere et skjema på Canvas som omhandler praksisutplasseringen for høsten. I dette skjemaet innhenter vi opplysninger som vi vil benytte for å skaffe praksisplasser (både med tanke på ønske m hvor og deres fag bakgrunn)
Praksisskolene trenger blant annet å vite deres faglige bakgrunn for å foreta en korrekt plassering i praksis med tanke på fag og nivå. Mer info om dette vil komme tidlig i august og ved studiestart. Det er derfor viktig at dere holder dere oppdatert på informasjon fra oss både på epost, og er aktive i Canvas jevnlig da informasjon og kommunikasjon med oss på HIØ foregår på disse plattformene.

Har dere noen spørsmål fram mot studiestart – så er det bare å ta kontakt med oss på mail eller telefon! 
 
Vel møtt til PPU heltid! 
 
Kullkoordinator: Heidi Stenbock-Haakestad  928 04 303
Instituttleder: Espen Langbråthen Wilberg, 69  60 80 55
Praksiskoordinator/Studieveileder Anne-Marit Brække, 69 60 81 48

 

Publisert 20. mai 2019 10:15 - Sist endret 6. mai 2024 11:47