Episoder

Publisert 23. mai 2022 20:51

Skjermtid for barn og unge bør begrenses sterkt, mener Helsedirektoratet i nye anbefalinger. Samtidig trenger barn nettopp tid foran skjermen for å lære å ferdes trygt på nett. De nye rådene øker presset på foreldre og lærere til å lære barn digital dømmekraft. 

Publisert 12. nov. 2021 10:57

Prat om drivhusgasser er byttet ut med «karbon-snakk». Ny forskning viser at de mest brukte ordene blant politikere, forhandlere og ikke minst klimaaktivistene er avgjørende for fremdrift og veivalg i klimaarbeidet.

Publisert 20. sep. 2021 14:46

PODCAST. I denne mini-episoden av ForskningsPrek forteller Ann-Kristin Johansen og Nina Skajaa Fredheim hva den nasjonale forskningsfestivalen Forskningsdagene handler om, litt om Høgskolen i Østfold sitt engasjement under dagene og kort om årets tema som er Fred og Konflikt.

Bildet viser forsker Marie Støren Jareid i høgskolens lydstudio.
Publisert 20. sep. 2021 14:37

PODCAST. Forsker Marie Støren Jareid scroller intenst i sosiale medier for å identifisere strategiske narrativ og desinformasjon som brukerne utsettes for. På sikt håper hun forskningsprosjektet skal gjøre oss bedre rustet til å skille mellom personlige meninger, politiske budskap og reell informasjon.  

Bildet viser forsker Camilla Gjellebæk i høgskolens studio der episoden ble spilt inn.
Publisert 19. sep. 2021 18:16

PODCAST. - Det har nok vært en kanskje for stor tro på at teknologien i seg selv skal løse en del av de utfordringene som helse- og omsorgssektoren står overfor, sier stipendiat Camilla Gjellebæk. Sånn er det nemlig ikke. 

Publisert 18. sep. 2021 08:15

PODCAST. Ingjerd Skafle sin interesse for autisme startet gjennom jobben som lektor i videregående skole. Der har hun over flere år jobbet med elever med autismediagnose. Hun ville lære seg mer om diagnosen og har siden fordypet seg i dette både gjennom en mastergrad og nå gjennom en doktorgrad. Målet hennes er å bidra til å avdekke feilinformasjon og stereotypiske holdninger som florerer om diagnosen, spesielt innenfor sosiale medier.  

Publisert 15. sep. 2021 13:06

PODCAST. Høgskolens ferske prorektor for forskning og formidling er utdannet molekylær cellebiolog og har drevet med forskning i en eller annen form hele sin yrkesaktive karriere. Hun mener det gir ekstra motivasjon å jobbe med noe som gir mening.