Tjenestevei- hvem kan hjelpe meg?

Som student på Høgskolen i Østfold vil du mulig oppleve utfordringer i løpet av dine studier. Men hvem kan du gå til for å løse utfordringene?

Hender som holder et hjerte

Vi hjelper deg gjerne.

Utfordringer er til for å løses, og du vokser av dem. Det brukte bestefaren min å si. Titt og ofte! Det fine er at det gjelder her på høgskolen også. Men det å vite hvem som skal og kan hjelpe deg med å løse utfordringene er ikke nødvendigvis så lett å vite. Derfor skal du få en forklaring på hvordan og hvem som kan hjelpe deg via ulike nivåer og riktig tjenestevei.

Nivå 1

  • Om du har en utfordring i klassen din som kun omhandler klassen din så løses utfordringen best ved at du kontakter din klassetillitsvalgte/programtillitsvalgte. Hen tar kontakt med den det måtte gjelde, være seg om det er en foreleser, studentkontakt eller emneansvarlig. Eksempler på slike saker kan være at du og flere i klassen din har bekymringer rundt praksis, du har spørsmål rundt korona som ikke besvares på nettsidene, dere har ikke fått informasjon om litteraturliste eller dere mangler en eksamensdato. Studentrådet på din avdeling kan bistå klassetillitsvalgt i dialog med den andre parten om dere synes det er vanskelig å ta dette selv. 

Nivå 2

  • Om du har et vedvarende problem som virker å omhandle hele avdelingen din, ta igjen tak i din tillitsvalgt som kan ta med seg saken til tillitsvalgtmøte. Tillitsvalgtmøter avholdes 1 gang i måneden i regi av programtillitsvalgtansvarlig i Studentrådet. Eksempler på slike saker er dårlig luft i et felles klasserom, felles bekymringer eller ønsker. Programtillitsvalgtansvarlig i studentrådet på din avdeling vil ta med seg saken til Studentparlamentets månedlige møte dersom det er en sak som gjelder flere avdelinger.

Nivå 3

  • Om studentrådet har tatt saken din, hva skjer da? Studentrådet tar med saken din enten til Avdelingsledelsen eller til Studentparlamentet. Avdelingsledelsen gir en tilbakemelding til studentrådet som du får på neste programtillitsvalgtmøte. Om saken går til Studentparlamentet behandles den på månedens parlamentsmøte og studentrådet får en tilbakemelding eller et innspill som de også kan ta tilbake til deg på programtillitsvalgtmøte. Du kan lese sakslistene og referatene til Studentparlamentet, de er offentlige. Du kan for øvrig også sende inn en sak selv, men du må belage deg på å få oppfølgingsspørsmål. Og du må belage deg på at saksbehandling kan ta tid ettersom det skal gå via flere personer og instanser samt at møter kun avholdes 1 gang i måneden.

Nivå 4

  • Om saken har havnet hos Studentparlamentet gjelder det mest sannsynlig utdaninngskvaliteten eller læringsmiljøet på hele skolen, eller andre ønsker og bekymringer som gjelder hele institusjonen. Arbeidsutvalget i studentparlamentet kan ta med seg saken til enten utdanningskvalitetsutvalget (UKU) eller læringsmiljøutvalget(LMU) via arbeidsutvalgets medlemmer. Begge disse er rådgivende organer. Om det er et felles ønske eller en felles utfordring for hele skolen så kan studentleder også ta med seg saken til ledelsen. Igjen må du belage deg på at saksbehandling kan ta litt tid. Det er ikke snakk om veldig lang tid, men en sak er ofte ikke løst på bare noen timer.

Nivå 5

Altså er den enkleste måten å løse en utfordring på å ta kontakt med din tillitsvalgt som tar kontakt med emneansvarlig eller studentkontakt som forklart i nivå 1.

Enkeltsaker og trakassering

Om du har en enkeltsak kan du også bruke skolens varslingssystemt "Si ifra". Dette gjelder også konflikter og seksuell trakassering. Samtidig finnes det egne retningslinjer og fremgangsmåter for å varsle om seksuell trakassering som du kan benytte deg av.

Om du er usikker på hvem du skal ta kontakt med så kan du ta kontakt med oss i arbeidsutvalget så henviser vi deg til riktig person eller instans. Vår mail er studentparlament@hiof.no.

Du finner oss også på Facebook og Instagram.

 

Emneord: studentparlamentet, studentråd, seksuell trakassering, si ifra, tjenestevei, programtillitsvalgt, saker Av Studentparlamentet
Publisert 3. feb. 2021 17:04 - Sist endret 21. aug. 2023 08:49