Aktuelt om HiØ - Side 3

Bildet viser barneskoleelever og lærer i arbeid foran tavle i klasserom.
Publisert 22. sep. 2022 10:20

I det globaliserte kunnskapssamfunnet treng vi språkkompetanse meir enn nokon gong. Difor satsar Høgskolen i Østfold tungt på eit eige forskingsprogram innanfor utdanning, litteratur og språk.  

Kunnskapsministeren med ordrører i Indre Østfold, fire studenter og deler av høgskolens ledelse.
Publisert 22. sep. 2022 10:19

I forbindelse med oppstart av den planlagte desentraliserte sykepleierutdanningen i Indre Østfold kommune, gjestet ministeren både Kulturtorget i Mysen og høgskolens campus i Halden.

Foto av Strømtangen fyr med logoen for Fyrtårsverkstedet
Publisert 20. sep. 2022 16:00

Hvert år i uke 38 blir Strømtangen Fyr et ekte miljøfyrtårn. Da inviterer Høgskolen i Østfold, Miljøstiftelsen Elv og Hav og Visit Fredrikstad og Hvaler til diskusjoner i krysningsfeltet innovasjon, miljø og reiseliv. I år er det holdbart reiseliv, Oslofjordens utfordringer og naturrestaurering i praksis som er de viktige temaene vi legger på bordet.

Publisert 19. sep. 2022 08:44

Menn som lever i ufrivillig sølibat og eksplisitt bekjenner seg til kvinnehat – såkalte incels – har de senere årene samlet seg på digitale plattformer. Der dyrker de en offerrolle, samtidig som de uttrykker aggresjon overfor bestemte typer menn, kvinner generelt og feminister spesielt.