IR sikter mot EU-forskning på fremtidsteknologier

Elitegruppa på IR tar sikte på å sende en EU-søknad til programmet Nye og fremvoksende teknologier («Future and emerging technologies» – FET). Dette H2020-programmet finansierer forskning på «det ukjente». Visjonær tenkning skal åpne veien for grensesprengende nye teknologier og bruken av dem.

FETs oppdrag er å gjøre grensesprengende forskning til et konkurransefortrinn for Europa, ved å kombinere avansert tverrvitenskapelig forskning og teknologi på nye måter. På den måten skal Europa ta ledelsen på lovende teknologiområder som i neste omgang kan skape nytt grunnlag for landenes fremtidige konkurranseevne og vekst, og som kan endre samfunnsutviklingen langt framover i tid.

FET Work Programme 2016-2017  har en total budsjettramme i 2016-2017 på 624,5 millioner euro. Rammen er fordelt på tre delaktiviteter:

  • FET Open (259,5 millioner euro): Tidligfase-utforskning av unike ideer og fremtidige teknologier
  • FET Proactive (180 millioner euro): Utvikling av nye forskningsområder og -milijøer
  • FET Flagships (185 millioner euro): Storskala-initiativer

IR sikter mot FET Open som støtter forsknings- og teknologivirksomhet som er i et tidlig stadium og basert på ideer om radikalt nye fremtidige teknologier. Prosjektene som støttes har gjerne høy risikoprofil, men også en høy oppside i form av utvikling av nye teknologiområder. Aktiviteten skal bidra til å utforske  alle former for nye teknologiske muligheter, basert på fremragende forskning og uvanlige samarbeidskonstellasjoner.

En typisk budsjettramme på slike prosjekter er 3 mill. Euro i løpet av 3 år.

En «teaser» for prosjektet ble presentert for NFR mandag denne uka (31. oktober). Tilbakemeldingen var utvetydig – dette prosjektet passer perfekt inn i FET Open. Samtidig må en være klar over at konkurransen er ekstremt tøff.

Lurer du på hva prosjektet går ut på? Et innlegg som beskriver dette kommer senere på denne bloggen.

Anna-Lena Kjøniksen og Bjørn Gitle Hauge på «NFR-brygga». Foto: K©K

 

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 1. nov. 2016 18:23 - Sist endret 24. sep. 2019 10:45
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.