NARMA 2018 – Open Science og bursdagsfeiring

NARMA –  Norsk nettverk for forskningsadministrasjon – arrangerte sin årlige konferanse  6. og 7. mars på Lillestrøm.  Konferansen er et «must» for forskningsadministratorer i Norge, og i år var det rekordstor deltakelse med  nesten 400 påmeldte fra 50 forskningsinstitusjoner.

Flere fra HiØs forskningsenhet deltok og sørget for at undertegnedes bursdag (67 faktisk!) ble behørig feiret med alkoholfritt sprudlevann (sjefen har vært på AKAN-kurs), og gaveoverrekkelse på et hotellrom på kvelden 6. mars.

Det overordnete tema for konferansen var denne gangen Open Science, et tema som også ble tatt opp i et innlegg på denne bloggen i forrige uke (Åpenhet kan være skumle greier!)

Hvorfor er Open Science så viktig? Jean-Francois Dechamp fra EU-kommisjonen hevdet at: Det er bra for vitenskapen, bra for økonomien, og bra for samfunnet. Det er forøvrig sannsynlig at Open Science vil bli støttet på alle nivåer i det neste rammeprogrammet (FP9), iflg. Dechamp. «Open Science is: Just science done right!». Den enkle delen av Open Science er Open Access. Litt vanskeligere er Open Data, fordi der et det så mange ting man må ta hensyn til, jfr. nevnte blogginnlegg. EU-kommisjonens målsetting er å tilby alle som får støtte fra H2020 gratis og rask  Open Access-publisering av fagfellevurderte artikler. Det vil bli utlyst anbud på dette i løpet av våren 2018. Nedenfor er lenker til foredragene til alle de tre Open Science-innlederne.

  1. The European Research and Innovation Systems in transformation – Incentivising the transition to Open Science, Jean-François Dechamp, European Commision
  2. The Governance of Open ScienceDavid Budtz Pedersen, professor, Aalborg University
  3. Challenges and opportunities when embracing Open Science in a researchers daily work, Michela Bertero, The Centre for Genomic Regulation (CRG), Barcelona

Det vil etter hvert bli lagt ut drypp fra noen av foredragene i parallellsesjonene på denne bloggen.

Noen glimt fra NARMA 2018 Foto: K©K

Av Kjell Ove Kjølaas
Publisert 14. mars 2018 15:26 - Sist endret 19. nov. 2019 14:20
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.