Ny organisering - nye muligheter. Klar?

Det er kun en sommerferie mellom fem fagavdelinger og tre nye fakultet. Nye ledere, ny styringsmodell og ny styreleder. Dette blir spennende. 

Nå er det like før. Om noen få uker skjer den største organisatoriske endringen ved Høgskolen i Østfold siden nitten pil og bue. Folk har strukket seg langt for å få alt på plass de siste månedene. Det har bl.a. blitt søkt etter over 30 godt kvalifiserte og ambisiøse ledere, og så godt som alle er nå ansatt og klare for oppstart 1. august. En oversikt over disse finner du her

Ikke nok med at vi har ny organisering og mange nye ledere, men vi skal gå fra todelt ledelse til enhetlig ledelse. Vi skal ikke ha en høgskoledirektør på øverste nivå som leder av administrasjonen, men kun rektor som øverste leder for alt. Dette blir samme mann, men nå som ansatt rektor og ikke valgt rektor, som tidligere. I denne enhetlige styringsmodellen er ikke rektor lenger styreleder for Høgskolestyret, men sekretær og skal svare til styreleder.  

Styreleder blir Berit Kjeldstad. Hun og de andre eksterne styremedlemmene ble oppnevnt av KD denne uken. Som sittende høgskolestyremedlem ved HiØ har Kjeldstad inngående kjennskap til høgskolen vår og de mange pågående prosesser.  De fleste UH-institusjonene med ansatt rektor fikk oppnevnt en styreleder fra næringslivet for neste periode, men for vår del blir styreleder en person med lang og bred erfaring fra egen sektor. Hun ble bl.a. tildelt NOKUTs første ærespris for «særlig innsats for å sikre og utvikle kvaliteten i norsk høyere utdanning». 

Når det gjelder øvrige medlemmer i Høgskolestyret har vi valgt nye interne representanter. KD har derimot bestemt at vi får beholde tre av de eksterne medlemmene fra forrige periode. I tillegg får vi regionsdirektør i NHO Roald Gulbrandsen som nytt eksternt medlem i Høgskolestyret.

Det var mye om organisering og ledelse generelt, men hva med forskningsledelse? Dette er jo tross alt en forskningsblogg.

I rektoratet blir det nå en prorektor dedikert til forskning og formidling. Dette er nytt og valget falt på Kristi Grønvold Bache etter en tøff kamp mot andre godt kvalifiserte søkere. Avdeling for forskningsstøtte og bibliotek skal ligge i linje under denne prorektoren og dermed flyttes fra den administrative linjen.  

I de tre dekanatene skal det inngå en mer eller mindre full stilling som prodekan forskning. Dette er også nytt da FoU-ledere/prodekan ved nåværende fagavdelingene har hatt mindre stillingsprosenter. Ved IIØ hadde jeg æren av å være innstillende myndighet for denne ansettelsen og har store forventninger til at Tore Gimse vil innfri med bravur. Ved LUSP har forsknignsadministrasjonen gått på et tap ved at vår seniorrådgiver Øyvind Fjeldbu fikk stillingen som prodekan forskning. Trøsten er at denne karen blir værende ved institusjonen. Vi ønsker Øyvind lykke til og gratulerer LUSP med en kunnskapsrik prodekan forskning. Sist men ikke minst får HVO en prodekan forskning med svært relevant bakgrunn og erfaring for fakultetet i Kirsti-Iren Skovdahl. Hun har også erfaring med ledelse av ph.d. program, noe som kan komme godt med i tiden fremover. 

Vi i Avdeling for forskningsstøtte og bibliotek ser frem til å bli kjent med og samarbeide med disse pro'ene for forskning. 

Det er mange som får ny kontorplass i denne prosessen. I Halden skal forskningsadministrasjonen flyttes fra A3-19 til dekan Hammelvoll sitt kontor. Samme etasje, men helt i andre enden.

Å dele kontor blir normen for flere av oss og jeg skal bli "samboer" med studiedirektøren i Halden og med min nye sjef prorektor forskning og formidling i Fredrikstad. 

Lykke til i ny organisering til dere alle sammen! Dette blir spennende.

Men først, god sommer :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Trine Eker Christoffersen
Publisert 29. juni 2021 10:02 - Sist endret 21. jan. 2022 15:24
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

 

Om bloggen

Praktisk for forskere. 

Informasjon fra Forskningsenheten.