Aktuelt

Aktuelle saker

 • colourbox23465066-kopi Vinduet eller døren 16. jan. 2019 07:48

  AreaS medlem Anje Müller Gjesdal hadde en kronikk i Klassekampen 2. januar 2018 om privatisering og nedskjæringer i det franske televerket, som kan ha drevet ansatte til selvmord. Nå står bedriften på tiltalebenken.

  Artikkelen kan hentes der (bak betalingsmur).

 • london-photo Ny Horisont 2020-søknad fra ØSS 14. jan. 2019 13:30

  For ett år siden var HiØ ved en prosjektgruppe ved ØSS koordinator i et Horisont 2020-prosjekt med tittelen 'Teaching and Understanding National Narratives of 20th Century European Conflict in the 21st Century'. Vi nådde ikke opp den gangen (det er svært sjelden i første forsøk), men det var ganske nære. Vi fikk 3,5 av 5 poeng og grensen for tilslag var 4,0. Men vi har brukt nettverket på nytt, tatt lærdom av svakheter i første søknad samt overlatt koordineringsansvaret til Universitetet i Parma.

 • geirlanasoren Fordypning i samarbeidet mellom Høgskolen i Østfold og Hebei Geo University (HGU) i Kina 10. jan. 2019 12:20

  Høgskolens avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag (ØSS) har fått støtte til et felles undervisnings- og forskningsprosjekt om ulikheter i helse. Det er Direktoratet for internasjonalisering og kompetanseutvikling i utdanningen (Diku) som har bevilget kr 300 000 til prosjektet.

Arrangementer

 • Møte i forskergruppen Tekst-i-Kontekst 24. jan. 2019 10:00
 • meloni_salvini_berlusconi Italias nye populistiske eksperiment 14. feb. 2019 19:00
  Italia har ofte blitt kalt «Europas politiske laboratorium» fordi det som skjer i Italia ofte legger premisser for utviklingen i andre europeiske land. Italia har satt populismen på dagsorden på en ny måte etter at femstjerners-bevegelsen og Liga Nord kom seirende ut av parlamentsvalget og dannet regjering. Det ene omtales gjerne som en populistisk og anti-elitistisk massebevegelse, mens det andre betraktes som et høyreradikalt parti.
  Hvordan ble en slik allianse mellom venstrepopulisme og høyrepopulisme mulig? Og hva betyr den for italiensk politikk og hvordan kan kan påvirke EU? Dette er spørsmål som AreaS-seminaret 14. februar 2019 ved Litteraturhuset i Fredrikstad skal ta for seg. Det skjer i en samtale mellom førsteamanuensis og AreaS-leder Franck Orban og Elisabetta Cassina Wolff, førsteamanuensis ved Institutt for arkeologi, konservering og historie, ved Universitetet i Oslo.