Aktuelt

Aktuelle saker

 • ff-bourdieu Hvem var Pierre Bourdieu? 21. sep. 2020 11:11
  PODCAST: Er tiden for franske intellektuelle med internasjonalt renommé forbi? Denne ukens gjest i Frankrike forklart er sosiolog Magne Flemmen, en av landets fremste eksperter på Pierre Bourdieu.
 • robot_alex-knight-2ejcsulrwc8-unsplash Er det uestisk å bruke sosiale roboter i omsorgssituasjoner? 16. sep. 2020 15:07

  Forskning viser at roboter som har sosiale funksjoner kan ha positive effekter, både når det gjelder psykisk og fysisk helse. Samtidig trekker en rekke forskere frem de etisk problematiske aspektene knyttet til redusert menneskelig kontakt og en opplevd mangel på verdighet og respekt.

 • ff-usa-fankrike-kopi-2 Hvordan er forholdet mellom Frankrike og USA? 14. sep. 2020 15:27

  PODCAST: Forholdet mellom Frankrike og USA omtales ofte som et komplisert kjærlighet-og-hat-forhold. Franskmenn har vært fascinert av den legendariske amerikanske optimisme og kreativitet, og av landets evne til gang på gang å gjenskape seg selv i vonde tider. Kulturen i USA har derimot fremstått som mindre sofistikert enn fransk kultur.

Arrangementer

 • jihadister-som-statsbyggere Jihadister som statsbyggere 22. okt. 2020 18:00

  Torsdag 22. oktober kl. 18:00 holder Midtøstenekspert Mathilde Becker Aaarseth gjesteforelesningen "Jihadister som statsbyggere" på Folkebiblioteket i Fredrikstad. Innledning ved Rania Maktabi: «Å bygge stater: Hva er det?». Avsluttende panelsamtale med Aarseth og Maktabi. Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte. Det gjøres podcast-opptak av foredraget og panelsamtalen.