Gratis sommerskole for barn og unge

LEK MED TEKNOLOGI. – I løpet av sommeren vil vi leke med og lære en stor mengde teknologi, forteller studentene som gleder seg til å arrangerer skolen for barn og unge.

Makerspace2018.jpg

Arrangørene av årets sommerskole på IT-avdelingen: fra venstre Fahad Faisal Said, Andreas Harnes og Berzi Wasfy. Foto: HiØ.

Fortsetter suksessen

Etter tre år med godetilbakemeldinger og ventelister for å komme med, setter studentene ved høgskolens IT-avdeling nok en gang opp gratis sommerskole for barn og unge med fokus på teknologi og læring på høgskolens MakerSpace.

– Tilbudet ble først startet opp i 2015 på bakgrunn av interessen for teknologi blant barn og unge på de skolene MakerSpace var i kontakt med igjennom året, forteller Michael Andersen Lundsveen (nr 2 fra høyre på bildet under). Lundsveen er tidligere student ved HiØ, underviser nå på høgskolen og var med å starte opp sommerskolen i 2015.

Lærer å fly drone

– Alle som deltar vil lære å bygge sammen både enkle og avanserte ting som både lyser, blinker og spiller lyd. I tillegg vil det være opplegg for å lære seg 3D-printing og ikke minst å fly droner, forteller studentene som i år skal lære bort sin kunnskap til barn og unge. 

MakerSpaceF.jpg

Arkivfoto fra 2014: fra venstre IT-studenter Nicolai Naglestad, Lill Nordahl, Michael Lundsveen, Per Edvard Volla. Foto: Bård Halvorsen.

Vil bidra til økt interesse for teknologiske fag

– Et av målene for sommerskolen er å vekke interessen og lidenskapen for teknologi i unge hoder. Ved å tilby en spennende sommer der alle deltagerne får prøve seg på å bygge sammen en rekke teknologiske løsninger, fly droner, sende opp raketter og programmere så håper vi at noen av deltagerne vil gjøre dette til sin vei i livet og velge en teknisk utdanning i fremtiden sier ansvarlig for årets sommeråpent, Andreas Harnes.

Eget rom for å lek med teknologi

Høgskolen i Østfold har et eget rom som kalles MakerSpace, som fungerer som en lekegrind for alle typer skaping med teknologi, fra elektronikk og robotikk, til programmering og 3D-printing og drone teknologi. I senere tid er også MakerSpace utvidet med 2 nye labber, en for VR teknologi og en Prototype lab.

3Dprinter.jpg

3D printer på Makerspace som benyttes under sommerskolen. Foto: HiØ.

Publisert 29. mai 2018 14:08 - Sist endret 22. juni 2018 14:31