IKT-messe for Østfold-ungdom

– Vi redigerer video på PC, sier Stine Andrea Holmlund. Hun er elev i klasse 7b på Spetalen skole, som hadde utstilling på høgskolens IKT-messe i Sarpsborg. Der var det mange pizzasultne og dataflinke grunnskoleelever på besøk tirsdag hos Avdeling for ingeniør- og realfag.
1069803603.pjpeg

Live video, selvlaget animasjon og avansert Powerpoint ble vist av Ane Magelsen (t.h), Stine Andrea Holmlund og øvrige elever fra Spetalen skole i Råde.

Elever fra Østfolds grunnskoler var invitert til denne IKT-messen ved høgskolens avdeling i Sarpsborg. Der viste elever, lærere og studenter både nye, kjente og utbedrede områder for bruk av datamaskiner. På bildet over måles inneklimaet.

Datastyrt stemme er et viktig hjelpemiddel for alle som har vansker med å snakke med omverden med egen røst.

– Vi lager vår egne låter ved hjelp av instrument som kobles til et musikkprogram, sier Malin Gundersen (t.v) og Martine Engebretsen fra klasse 9A2 på Tindlund ungdomsskole.

Skoleaviser lages via Skoleavis.no og program som foreldre har utviklet: Her er det Marianne Holøs og Henriette Holm som lager Valaskjold Tidende i et arbeidsfellesskap med lærere, foreldre, julebrus og kaffe.

 

Spetalen skole har en tralle med bærbare datamaskiner, sier IKT-lærer Anne-Katrine Røstad (bildet). Spetalen skole samarbeider med høgskolens Avdeling for lærerutdanning i Halden, fra neste høst om animasjon og digital videoredigering. Prosjekt ”Art moving” blir da et nettverk mellom barnehager, skoler, museer og høyere utdanningsinstitusjoner i flere land. Lærerutdanningens IKT-prosjektleder Odd Eriksen var også på besøk i Sarpsborg, hvor han med interesse kunne registrere elevenes glød: Tett i tett med barneskoleelever, svært lite støy - de aller fleste veldig ivrig opptatt - med å forbedre, finne ut av, undre seg - eller rett og slett ha det gøy :-)

 

IKT-messen er et samarbeid mellom grunnskolene i Sarpsborg kommune, høgskolens Avdeling for lærerutdanning, samt vertskapet fra Avdeling for ingeniør- og realfag. Messen bød på mange foredrag om ulike tema, og den ble avsluttet med premieutdeling til gode elevprosjekter.

Publisert 26. nov. 2003 00:40 - Sist endret 5. nov. 2022 20:10