Nytt om lokalisering

Saken om lokalisering av høgskolens ingeniørutdanning har denne uken tatt en ny vending: I et brev ber Kunnskapsdepartementet om at Høgskolen i Østfold vurderer alle aktuelle alternativer for lokalisering av Avdeling for ingeniørfag. Debatten om HiØs fremtidige lokalisering er dermed i gang på nytt flere steder enn i media.
lokaliseringmbynavn654.jpg

Departementets brev, som i dag sendes ut til høgskolestyrets møte 10. desember, sier blant annet følgende:

”Kunnskapsdepartementet viser til at høyskolen har fullmakt til å inngå leieavtaler innenfor visse rammer, jf. tildelingsbrev. Det eventuelle leieforholdet i Fredrikstad har etter det vi forstår et slikt omfang at høyskolen ikke selv kan inngå en avtale uten at saken har vært forelagt departementet.

Departementet viser til økonomiregelverket for staten med tilhørende retningslinjer, som forutsetter at forvaltningen i spørsmål som gjelder inngåelse av leiekontrakter og avtaler om kjøp av tjenester utover budsjettåret, vurderer flere mulige alternativer og vilkårene for disse, slik at det inngås avtaler som er gunstigst mulig for staten. Vi ber på dette grunnlag Høgskolen i Østfold om å vurdere alle aktuelle alternativer for lokalisering av Avdeling for ingeniør- og realfag og betingelsene for disse.”

Medieklipp om lokaliseringssaken

• Sarpsborgs ordfører Jan Engsmyr sier til Sarpsborg Arbeiderblad at han igjen vil lansere Campus Borg som nytt lokaliseringssted for en fremtidig ingeniørutdanning i Østfold.

• Haldens ordfører Per Kristian Dahl sier til Halden Arbeiderblad at det nå ser ut som om flere betviler at høgskolestyrets vedtak er til det beste for Høgskolen i Østfold.

• Fredrikstads ordfører Eva Kristin Andersen sier til f-b.no at det er en åpenbar fare for at Østfold kan miste ingeniørutdanningen.

• HiØs ”gammeldekaner” Hans-Petter Wille og Kjeld Qvortrup sier til Halden Arbeiderblad at de ønsker en bredere og mer åpen debatt om lokalisering i forhold til regionens behov, nytt sykehus på Kalnes, samt høgskolens økonomi og de nye tilbudene som er lagt fram.

• HiØs rektor Elin Nesje Vestli sier til Sarspborg Arbeiderblad at veien videre i denne saken vil bli diskutert i høgskolestyrets møte 10. desember. I samme artikkel uttaler høgskoledirektør Birgitta Rødstøl Næss at hun nå må sette i gang nye utredninger for å imøtekomme departementets anmodninger.

• Se forøvrig NRK Østfolds TV-sending 29.11.2007, hvor rektor Elin Nesje Vestli i et studiointervju redegjør for sakens bakgrunn og videre gang. (Saken starter 7 min 40 sekunder ut i programmet, intervjuet med rektor etter 8 min 37 sekunder)

Publisert 30. nov. 2007 10:35 - Sist endret 6. nov. 2022 15:28