Fikk pris for nyskapende undervisningsprosjekt

Førsteamanuensis Eva Lambertsson Björk og førsteamanuensis Jutta Eschenbach ved Høgskolen i Østfold fikk Utdanningskvalitetsprisen for prosjekt som fremmer interkulturell læring.
5efebc50b35c7f8ad05510df8e7070dbd335a605

(På bildet fra venstre Jutta Eschenbach og Eva L. Björk, begge ansatte ved Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag. Foto: Bård Halvorsen.)

Prosjektet de mottok prisen for heter «Reel life: Films, feelings and fundamental values» og omhandler anvendelse av film i undervisning for å fremme interkulturell læring.

Et nyskapende utdannings- og undervisningsprosjekt

Utdanningskvalitetsprisen deles for første gang ut i år.

- Årets vinnerprosjekt representerer et nytt og lite kjent utdannings- og undervisningskonsept. Det er godt forankret i så vel didaktisk teori som internasjonal praksis, sa prorektor ved Høgskolen i Østfold Vigdis Abrahamsen Grøndahl, da hun delte ut prisen under åpningen av studieåret 14. august. 

- Det vil være fruktbart å prøve ut og utvikle konseptet/metoden videre for å gjøre erfaringer på ulike nivåer i vårt utdanningssystem. Komiteen ser også stor overføringsverdi til andre fagområder og utdanninger, sa Grøndahl.

Prorektor understreket også i sin tale at prosjektet vurderes som nyskapende og vil ha særlig interesse i forhold til læring av verdier og holdninger.

Fornøyde med prisen

- Vi er selvfølgelig  kjempeglade for å få prisen. Den er en fin anerkjennelse og gir gode muligheter til å utvikle "Reel life" videre. Vi vil spesielt takke våre fantastiske studenter som bidro til å gjøre prosjektet til en suksess, sier de to damene.

Bruker film for å fremme interkulturell læring

- Vårt filmprosjekt er utviklet for å fremme interkulturell læring, en av fremtidens nøkkelkompetanser. I "Reel life" bruker vi fragmenter fra spillefilmer for å vise kulturelle verdier fra forskjellige perspektiver forteller de.

- Filmmediet gjør det mulig å trekke inn både hjerte og hjerne til studentene. De fragmenterte filmsekvensene som vi viser får studentene til å skape egne fortellinger ut fra deres personlige kulturelle bakgrunn.

- Resultatet er et stort følelsesmessig engasjement. På den måten oppstår det meget interessante og lærerrike dialoger i klasserommet.

På turné i utlandet

"Reel life" skal på Europa-turné i år - Vi skal på konferanser i Toledo, Spania, til Durham, England og vi skal samarbeide videre med studentgrupper i bl.a. Belgia, Østerrike og Hellas, forteller Eva og Jutta.

I tillegg til prosjektet som gikk av med seieren, var det to andre avdelingsprosjekter som var nominerte til prisen; Avdeling fra informasjonsteknologi med prosjekt ‘Etablering av trainee-ordning for studenter på bachelor og masternivå’ og Avdeling for Lærerutdanning med et prosjekt som omhandler ‘IKT og læring’.

Fakta om prisen

  • Utdanningskvalitetsprisen er på kr. 50.000 og kan deles ut hvert år i forbindelse med den offisielle åpningen av studieåret.
  • Formålet er å stimulere til systematisk arbeid med videreutvikling av kvalitet i utdanning. 
  • Prisen skal gå til enkeltpersoner eller fagmiljøer.
  • Tidligere nettsak «Pris for kvalitet i utdanningen»
Publisert 16. aug. 2012 10:03 - Sist endret 5. nov. 2022 14:17