Designstudenter på Unge talenter utstilling i Oslo

Fire tidligere designstudenter ved Høgskolen i Østfold har blitt invitert til årets Unge talenter utstilling på DogA i Oslo. Utstillingen er tilgjengelig for publikum til søndag 10. mai.
DOGA_Unge-Talenter_Utstiller_1.jpg

Ubag ble utviklet av: Anne Verene Andersen, Ida Sienna N. Mortensen, Eva Kvam, og Linn Eva Halvorsen. Foto: Daniela Blauhaut, HiØ.

Designstudentene har søkt til Unge talenter i 2014 med prosjektet Ubag, gjennomført i emnet Designcase.

Ubag er et produkt som dekker til urinposer som brukes på sykehus og som skal gjør det mindre sjenerende for pasienter som er nødt til å bruke en urinpose, og deres besøkende.
Samtidig er produktet utformet slik at helsepersonellet understøttes i sitt arbeid, siden urin ofte brukes til å stille diagnose.

Sykehuset Østfold har vært samarbeidspartner i dette prosjektet.

- Prosjektet kom i andre runde under juryens vurdering i 2014, men fikk dessverre ikke pris. Jo større var gleden at prosjektet var blant de 19 prosjekter som juryen har valgt ut blant søkerne til Unge talenter 2014 og 2015, og som vises nå på DogA, sammen med årets vinnere som ble annonsert på Designdagen 2015, forteller høgskolelektor ved Avdeling for ingeniørfag Daniela Blauhut.

For mer informasjon: http://doga.no/arrangementer/norges-beste-designprosjekter

Studentene, nå designere – ble ferdig i 2014 og alle har fått seg jobb.

Publisert 30. apr. 2015 10:13 - Sist endret 7. nov. 2022 12:44